Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή του Αγ. Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας στον ομώνυμο Ι.Ν. στον Ασπρόπυργο

   Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός αυτού, Ανθίας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Ασπρόπυργο.

   Την παραμονή της εορτής, στον Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, Αττικής και Βοιωτίας  κ. Χρυσόστομος,  συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου με τη συμμετοχή πλήθους Κληρικών και λαϊκών.

   Προ του «Νῦν ἀπολύεις», ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος,  εκφώνησε εόρτια ομιλία, εστιάζοντας στην ένθερμη αγάπη που έτρεφε ο Άγιος Ελευθέριος προς τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Η φώτιση και ο πρωτοφανής αγιασμένος -για την ηλικία του- βίος, κατέστησε τον νεαρό Ελευθέριο σε υποδειγματική εξαίρεση των Ιερών Κανόνων, τέτοια ώστε να λάβει τον τρίτο και υψηλότερο βαθμό της Ιεροσύνης, αυτόν του Επισκόπου, σε ηλικία μόλις είκοσι ετών. Ο Επίσκοπος Ιλλυρικού, Ελευθέριος, ανταποκρινόμενος αξίως στο ιερό του διακόνημα, οδήγησε πλήθος ειδωλολατρών στο Φως της Αληθείας του Ευαγγελίου, έχοντας ως ορόσημο την εντολή του Κυρίου «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη». Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, και της απορρέοντος εξ αυτής, πορείας στη ζωή του, αποτέλεσε η χριστιανική ανατροφή που έλαβε από την Αγία μητέρα του, Ανθία.

   Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιεράς εικόνος του Αγίου πέριξ του Ναού, και ευλογήθηκαν οι άρτοι.

ΠΕΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Σύναξη κληρικών στον Πειραιά και εισήγηση τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἀττικῆς καὶ Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου. Με Θέμα: «Ἀποστολικὴ Διαδοχὴ Ἐκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ἑλλάδος»

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος