Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή του διδασκάλου του γένους Ιερομάρτυρος Πατροκοσμά του Αιτωλού

Με  λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τίμησε η Εκκλησία μας τον μέγα ομολογητή και διδάσκαλο του γένους μας, Ιερομάρτυρα Πατροκοσμά τον Αιτωλό, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στο Κερατσίνι.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Με το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή υπό των ήχων της Φιλαρμονικής Μπάντας του Λιμενικού Σώματος, τη συμμετοχή των κληρικών της Εκκλησίας μας, της Πολιτείας, της Δημοτικής Αρχής και την παρουσία των Προσκυνητών λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα του Αγίου Πατροκοσμά Του Αιτωλού πέριξ των οδών του Ιερού Ναού.

Τέλος ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Χριστοφόρος ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας και όλους όσους προσήλθαν και κοπίασαν δια την λαμπρότητα της εορτής.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε πανηγυρική Θ. Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας συμπαραστατούμενου υπό κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Απευθυνόμενος  ο Ποιμενάρχης μας προς το εκκλησίασμα,  εκθείασε το έργο και τους αγώνες του  Αγίου διδασκάλου του γένους , επισημαίνοντας τις αγιοπνευματικές  διδαχές του Πατροκοσμά επισημαίνοντας την μετάδοση της  ελληνικής γλώσσας μέσα από   την κατήχηση του Λαού, συγκρίνοντας την εποχή των Πατέρων μας, με την εποχή την δικιά μας, που ο οδοστρωτήρας της παγκοσμιοποίησης στο πέρασμα του έχει ισοπεδώσει τα πάντα, επίσης  κάλεσε τον πιστό λαό του Θεού να μιμηθεί την πίστη του Αγίου και την αφοσίωση του στον Θεό, στο Έθνος, και να μην παραδίδει τα ιδανικά της  πατρίδος μας άνευ όρων.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ 2019.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Πειραιάς εορτάζει την Κοίμηση Της Θεοτόκου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἡ Ἐξόδιος Ἀκολουθία τοῦ Μακαριστοῦ Μητροπολίτου Πρώην Ἀττικῆς καὶ Διαυλείας κυροῦ Ἀκακίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος