ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Με κάθε Ιεροπρέπεια και την πρέπουσα κατάνυξη τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, εις το παρεκκλήσιο του καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίου Αρτεμίου Κορυδαλλού, το οποίο είναι αφιερωμένο εις τους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες.
Πλήθος κόσμου προσήλθε στην Θεία Λειτουργία τόσο να εκκλησιαστεί και να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων όσο και να προσκυνήσει τα Αγία Λείψανα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή.
Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Ανδρεία και την φλογερή Πίστη των Μαρτύρων ώστε να αψηφήσουν τα πάντα για την Αγάπη του Χριστού και να παραμείνουν στην παγωμένη λίμνη αφιερώνοντας την ζωή τους στον Πλάστη και Δημιουργό με τη λαχτάρα να κερδίσουν την αιώνια ζωή, γεγονός που σήμερα το έχουμε εγκαταλείψει και έχουμε προσκολληθεί στην ύλη.

Τέλος τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως τής μακαριστής Γεροντίσσης Ησυχίας Μοναχής, Ηγουμένης τής Ιεράς Μονής και του κατά σάρκα αδελφού αυτής Θεοχάρη Προβατάκη.

Εορτή Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Κορυδαλλός 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Δ` Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Κερατέας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Δ` Στάση των Χαιρετισμών Της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος