Δελτία Τύπου

Η ιερά μνήμη του Αγίου Γεωργίου, στην τοπική Εκκλησία μας

Την ιερά μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου τίμησε με τον ενδεδειγμένο τρόπο η τοπική μας Εκκλησία στους δυο πανηγυρίζοντες Ι. Ναούς. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος προεξήρχε των λατρευτικών συνάξεων τόσο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πειραιώς όσο και στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή της Αμφιάλης του Δήμου Κερατσινίου.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πειραιώς όπου πλήθος πιστών έσπευσε να προσκυνήσει τον Άγιο και να προσευχηθεί. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος τουΑγίου Γεωργίου με την τιμητική συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πειραιώς.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμφιάλης όπου επίσης πλήθος πιστών εκκλησιάστηκε αλλά και μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων. Το απόγευμα της αυτής ημέρας τελέσθηκε μεθεόρτιος εσπερινός και ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

Κατα την παρουσία του στους δυο ενοριακούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του τιμωμένου τροπαιοφόρου Αγίου ο οποίος υπήρξε ομολογητής της πίστεως μέχρι τέλους. Ο Άγιος Γεώργιος, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, μαρτύρησε με τρόπο βασανιστικό και άντεξε καταστάσεις που μόνο η αληθινή πίστη μπορεί να υπερβεί. Τόσο ο βίος όσο και το τέλος της επι γης παρουσίας του θα πρέπει να μας διδάσκουν όλους ειδικά στις μέρες μας που έχουμε θεοποιήσει την ύλη αδιαφορώντας ταυτοχρονα για το πνεύμα.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αγιος Γεώργιος Πειραιώς –  Αγιος Γεώργιος Κερατσινίου

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου υπέρ των αρνητών του ΑΜΚΑ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Με κατάνυξη η πανήγυρις της Ι.Μ. Αγίου Μάρκου Κορωπίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος