Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Λαμπρά πανήγυρις του Αγίου Κοσμά Του Αιτωλού

Η Αγία Εκκλησία μας εόρτασε σήμερα τον μέγα ομολογητή και διδάσκαλο του γένους Ιερομάρτυρα Κοσμά τον Αιτωλό. Στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στο Κερατσίνι.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή των Ιερέων τόσο της Ι.Μητροπόλεώς μας, όσο και των γειτονικών Μητροπόλεων όπου με την παρουσία τους τίμησαν την μνήμη του Αγίου, μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε και η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού  υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Μπάντας του Λιμενικού Σώματος.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε πανηγυρική Θ. Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Απευθυνόμενος  ο Ποιμενάρχης μας προς το εκκλησίασμα,  αναφέρθηκε στο έργο και τους αγώνες του Μεγάλου Αγίου, επισημαίνοντας τις διδαχές του Πατροκοσμά και ιδιαιτέρως την αργία της Κυριακής και την κατήχηση του Λαού, συγκρίνοντας την εποχή των Πατέρων μας, με την εποχή την δικιά μας, που ο οδροστρωτήρας της παγκοσμιοποίησης στο πέρασμα του έχει ισοπεδώσει τα πάντα και κάλεσε τον πιστό λαό του Θεού να μιμηθεί την πίστη του Αγίου και την αφοσίωση του στον Θεό, στο Έθνος, και στις παραδόσεις τις πατρίδος μας.

Εορτή Αγ. Κοσμά του Αιτωλού 2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Λαμπρά πανήγυρις της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Αγιος Φανούριος Πανηγυρίζει.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος