Δελτία Τύπου

Η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου στην ομώνυμη Ι.Μονή της Ι. Μητροπόλεως

Την μνήμη του Αγίου Αρτεμίου τίμησε με κάθε λαμπρότητα και σύμφωνα με την αρμόζουσα μοναστηριακή τάξη, η τοπική μας Εκκλησία. Εις την πανηγυρίζουσα γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Αρτεμίου Κορυδαλλού, Κλήρος και λαός ένωσαν τις προσευχές τους, τιμώντας την μνήμη του μεγάλου Αγίου.

Στον Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε την παραμονή της εορτής χοροστάτησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

Την κυριώνυμο ημέρα την ιερά πανήγυρη, τίμησε και λάμπρυνε δια της παρουσίας του, η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και της μοναστικής αδελφότητος υπό την Καθηγουμένη Ησυχία μοναχή. Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ο οποίος προεξήρχε και της λιτανεύσεως που ακολούθησε.

“Πότε επιτέλους θα παύσει η προδοσία της Ορθοδοξίας, με τους δήθεν διαθρησκειακούς διαλόγους οι οποίοι έχουν τεθεί σε μια εντελώς λάθος βάση” αναρωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του.

“Υπό το πρόσχημα της ενότητος και του “ινα πάντες εν ωσιν” οι θιασώτες των οικουμενιστικών κινήσεων προσπαθούν να πείσουν τον πιστό λαό του Θεού πως όσα πράττουν είναι για το συμφέρον της Ορθοδοξίας. Κανείς όμως δεν τους πιστεύει, ούτε καν οι δικοί τους άνθρωποι”. τόνισε ο Σεβασμιώτατος που κάλεσε τον λαό να έχει πίστη και να παραδειγματίζεται από τους βίους των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη Θ. Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος μετά το ατύχημα στο χέρι του, κάτι το οποίο έδωσε τη δυνατότητα σε αρκετά μέλη της Εκκλησίας μας, να τον δουν από κοντά ώστε να του δώσουν τις ευχές τους.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Μνημόσυνο για τους μακαριστούς Πέτρο Αρχιερέα και Νήφωνα Ιερομόναχο

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στην ομώνυμη Ι. Μονή

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος