Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά στην ομώνυμη Ιερά  Μονή της τοπικής μας Εκκλησίας.

Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας  με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, του Δημάρχου της πόλεως Κερατσινίου Δραπετσώνας κ Χρήστου Βρεττάκου, της αντιδημάρχου κ. Περδίκης, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος πιστών που συγκεντρώθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να τιμήσουν την Ιερά Μνήμη του Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος, με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ι.Ναού Ιερομόναχο π.Στέφανο  και τους π.Γεώργιο και π.Προκόπιο.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θερμά λόγια για το μαρτύριο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά και εκμεταλλευόμενος τον βίο Του, αναφέρθηκε στον διαρκή αγώνα που πρέπει να συνοδεύει την ζωή του χριστιανού για να μπορέσει να ξεπεράσει τα εμπόδια και τις «σειρήνες»  της εποχής μας.

Τονίζοντας ότι πολλοί προσπαθούν μετά μανίας να ξεριζώσουν κάθε τι Ιερό και ηθικό από την Ορθόδοξη Ελλάδα μας και κυρίως από τις παιδικές ψυχές προσπαθώντας  να τις «στειρώσουν» από κάθε τι Ορθόδοξο, ηθικό και πατριωτικό στοιχείο.

Εορτή Αγ. Μηνά 2018

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Το θαύμα Αγίου Σπυρίδωνος εναντίων των Λατίνων.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος