Δελτία Τύπου

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ιεράς Μητροπόλεως

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ιεράς Μητροπόλεως έκοψε σήμερα 1η Ιανουαρίου σύμφωνα με το πάτριο εορτολόγιο,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα νέα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσία του Ιερού Κλήρου της τοπικής μας Εκκλησίας και δεκάδων εκπροσώπων απ’ όλες τις ενορίες και τις Μονές της Ι. Μητροπόλεως.

 

Εκ μέρους των τοπικών αρχών το παρόν έδωσαν: Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Σ. Χρήστου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Τραγάκης, οι Βουλευτές κ.κ.Π.Μελάς, Κ. Κατσαφάδος και Α. Νεράντζης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πειραιώς κ.κ. Σιγαλάκος, Βουγιουκλάκης, Δαβάκης, ο τ.Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιώς κ. Π.Κοβάτσος,  ο Πρόεδρος του Ομιλου UNESCOΠειραιώς κ. Ι. Μαρωνίτης και ο Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Σ. Σαββίδης.

 

Οι πολιτευτές κ.κ. Σ. Σπυρίδων, Β. Κατσαφάδος, Ι. Λαγουδάκος. Ευ. Κατσαφάδου, Π. Δημήτριος, Γ. Τριανταφύλλου, Κ. Μαντούβαλος, Π. Τριανταφύλλου

 

Οι εκδότες κ. Γ. Ρουφηχτός, Ι. Κανατσέλης και  Κ. Κατσιβαρδάκος.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε όπως η χώρα ξεπεράσει όσο το δυνατόν συντομότερα και ανώδυνα τα προβλήματα ώστε όλοι οι Έλληνες να δούμε τον ήλιο της Δικαιοσύνης που τόσο λαχταρούμε.


 

 

Πλετσίντα

 

Προκειμένου να τιμήσει και τον μεγάλο αριθμό Ρομά που ζουν στην μητροπολιτική περιφέρεια και ακολουθούν το πάτριο εορτολόγιο, ο Σεβασμιώτατος μετά το τέλος της κεντρικής εκδηλώσεως έκοψε μια παραδοσιακή Πλετσίντα. Την βασιλόπιτα δηλαδή που κόβουν οι Έλληνες Ρομά.

 

Μάλιστα στην κοπή της Πλετσίντας είχε ως «βοηθό» τον πρωτότοκο υιό του Πρεσβυτέρου π. Ιωάννη Κάτσαρη.

 

 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Πρωτοχρονιά στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Σαλαμίνος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα 2013

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος