Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Σύλληψις της Θεοπρομήτορος Άννης

Με την πρέπουσα κατάνυξη  τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Άννης μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο , πού βρίσκεται στην Ιερά Μονή της Υπαπαντής Του Κυρίου στο Αιάντειο  Σαλαμίνος.

Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π.Γρηγόριο  και τον π. Λουκά, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία.

Στον λόγο του Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Αγία Άννα την προστάτιδα των άτεκνων ζευγαριών  και εστίασε στα οφέλη της προσευχής ως μέσο επικοινωνίας με τον Θεό.

Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το σώμα την πολυτέλεια αναζητά, η καρδιά τα άνωθεν ατενίζει, παραδειγματίζοντας το ζεύγος Ιωακείμ και Άννα και το Μέγα Δώρο που έλαβαν από τον Θεό για την καθαρότητα της προσευχής τους, προτρέποντας το εκκλησίασμα να μην εγκαταλείπει ποτέ αυτή την ευλογημένη αρετή της προσευχής, όποια δυσκολία και αν έρχεται   την στιγμή που έχει σταθεί ο άνθρωπος για να επικοινωνήσει με τον Θεό.

Τέλος ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν στην Θεία Λειτουργία και  ευχήθηκε καλό υπόλοιπο στην αδελφότητα εν αναμονή της Γεννήσεως Του Κυρίου και Σωτήρος ημών  Ιησού Χριστού.

ΣΥΛΛΗΨΙΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος