Δελτία Τύπου

Η Υπαπαντή του Κυρίου στην τοπική μας Εκκλησία

 

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε στην τοπική μας Εκκλησία η μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, σύμφωνα με το πάτριο εορτολόγιο, τόσο στον Πειραιά όσο και στην Σαλαμίνα όπου βρίσκονται οι δύο ομώνυμοι Ι. Ναοί.

 

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα  Ιερό ενοριακό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Καλλιπόλεως –Πειραιώς, συμπαραστατούμενος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βρεσθένης κ. Θεοδοσίου.

 

Πλήθος πιστών από την γύρω περιοχή παρακολούθησε τον Εσπερινό καθώς και το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου ο οποίος μίλησε για την αξία της πίστεως στην ζωή μας ειδικά τούτες τις δύσκολες ημέρες για τον τόπο μας.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο σεπτός ποιμενάρχης μας, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Υπαπαντής του Κυρίου Σαλαμίνος (περιοχή Αιάντειο), συμπαραστατούμενος  υπό του πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως και ιερέων της τοπικής μας Εκκλησίας.

 

Την Θεία λειτουργία παρακολούθησε πλήθος κόσμου από ολόκληρο το νησί, αφού η ιστορική Ιερά Μονή της Φλεβαριωτίσσης αποτελεί σημείο αναφοράς στο νησί της Σαλαμίνος και πόλο έλξης προσκυνητών .

 

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο και τις άοκνες ενέργειες της αδελφότητος υπό την καθοδήγηση της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης Επιστήμης Μοναχής, και κάλεσε τον πιστό λαό να εξακολουθήσει να στηρίζει τα μοναστήρια του τόπου μας, μιας και αποτελούν κάστρα πίστεως και φάρους αληθείας.

Τη Θ.Λειτουργία παρακολούθησαν εκ μέρους των τοπικών αρχών οι Αντιδήμαρχοι Σαλαμίνος κ.κ. Αστράκος και Μπερής και η Δημοτική Σύμβουλος κα. Νάνου.

Τόσο στον Πειραιά όσο και στην Σαλαμίνα δεν κατέστη δυνατή η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στην πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΕΛ.ΚΙ.Σ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στα ονομαστήρια του Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος