Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Υποδοχή Του Ιερού Λειψάνου Του Οσίου Ιερωνύμου Αιγίνης Στον Καθεδρικό Ι.Ν. Πειραιώς.

Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς και Σαλαμίνος υποδέχτηκε, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, το απόγευμα, παρουσία του ιερού κλήρου, και του ευσεβούς λαού τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Πατρός ημών Ιερωνύμου του εν Αιγίνι.

Η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, όπου ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, τα παρέλαβε από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Κοντογιώργη, ο οποίος πραγματοποίησε την μεταφορά από την νήσο Αίγινα όπου φυλάσσονται.
Στην υποδοχή παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμος και Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριος, πλειάδα Ιερέων και Διακόνων.

Εν συνεχεία κλήρος και λαός μετέβησαν εντός του Καθεδρικού Ι. Ναού όπου τοποθετήθηκαν τα Ιερά Λείψανα και ακολούθως εψάλλη δοξολογία.

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση των πιστών που προσήλθαν να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Οσίου και να καταθέσουν την προσευχή τους προς στηριγμόν και πνευματική ενίσχυση.
Ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ Χρυσόστομος, οπού κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στην μεγάλη ευλογία, την δύναμη και την χάρη των ιερών λειψάνων του Οσίου, που θαυματουργούν ασταμάτητα, τονίζοντας ότι η παρουσία τόσο του Οσίου που αξιωθήκαμε να φιλοξενούμε στο Ι.Ναό μας όσο και των Αγίων που αναγράφονται στο αγιολόγιο της εκκλησίας μας, μας δίνει δύναμη και θάρρος να συνεχίσουμε την πορεία μας που έχει ένα και μοναδικό στόχο να κατοικήσουμε στην πολιτεία Τους.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον ιερό κλήρο και τον πιστό λαό του Θεού και ιδιαιτέρως τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο και Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριο.

Την Κυριακή ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ Γεροντίου, με τον εφημέριο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κοντογιώργη και πλήθους κόσμου.
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην ζωή και τα θαύματα του Οσίου και εκμεταλλευόμενος, την ευαγγελική περικοπή καυτηρίασε την αμέλεια και την πνευματική χλιαρότητα που έχει επισκιάσει την χώρα μας προτρέποντας τους πιστούς σε εγρήγορση και πνευματική ανάταση.
Το ιερό αναλόγιο πλαισίωσε η Βυζαντινή χορωδία του Καθεδρικού Ι.Ναού υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου καθηγητού κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.
Το πανηγυρικό διήμερο ολοκληρώθηκε με εσπερινό και την παράκληση του Οσίου.

Υποδοχή Ι. Λειψάνου Οσίου Ιερωνύμου Καθεδρικός 2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Εορτασμός Των Εισοδίων Της Θεοτόκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στη νήσο Κρήτη μετέβη ο Σεβασμιώτατος για να τιμήσει τον Άγιο Ανδρέα

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος