Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χριστουγεννιάτικη εορτή των κατηχητικών

Εν όψει της προσμονής των Χριστουγέννων και μέσα στο απαιτούμενο κλίμα των ημερών πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εορτή των κατηχητικών σχολείων των Ιερών Ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς παρουσία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας , Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Λαμπερά προσωπάκια, γέλια και παιδικές φωνές πλημύρισαν  τον  Ιερό Ναό από τα κατηχητόπουλα όλων των βαθμίδων που είχαν εργαστεί και ετοιμάσει την δική τους παράσταση.

Φέτος για πρώτη φορά οι δύο ενορίες ένωσαν το δυναμικό τους και παρουσίασαν θεατρικά, ποιήματα, κάλαντα από κάθε γωνία της Ελλάδος, ενώ η ανώτερη βαθμίδα έψαλε τις κατεβασίες των Χριστουγέννων, κοντάκια και απολυτίκια υπό την διεύθυνση του χοράρχου της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Στον επίλογό του ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος από το κλίμα της εορτής και τις παιδικές παρουσίες που έλαμπαν  τα πρόσωπά τους από ευτυχία, ευχαρίστησε τον Εφημέριο, τις κατηχήτριες, τον χοράρχη και τους γονείς που προσήλθαν στην χαρά των παιδιών, επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία είναι μια ανοιχτή αγκαλιά, αγκαλιάζει τον άνθρωπο ώς στοργική μητέρα, του δείχνει τα πρώτα του βήματα και τον κρατάει σταθερό στην ζωή του, αφουγκράζεται τα προβλήματά του, τις αγωνίες του και είναι πάντα εκεί για να στηρίξει και να ενδυναμώσει κάθε πονεμένη ψυχή.

Επίσης προέτρεψε τους γονείς να δείχνουν επιμέλεια στην πνευματική ανατροφή των παιδιών , σήμερα που δυστυχώς η κοινωνία μας προσπαθεί να αποδημήσει κάθε τι πνευματικό από την ζωή όλων μας και ιδιαιτέρως των παιδιών.
Τέλος μοίρασε αναμνηστικά χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά και οι κατηχήτριες πρόσφεραν γλυκίσματα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Σαλαμίνα Εορτάζει τον Άγιο Σπυρίδωνα

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ 2017

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος