Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θαβὼρ καὶ Ἑρμὼν ἐν τῷ ὀνόματί σου ἀγαλλιάσονται.

 

Με λαμπρότητα εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία την Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος  στον πανηγυρίζοντα  ομώνυμο Ιερό  Ναό στο Δήμο της Αγίας Βαρβάρας.

Προεξάρχοντος του Σεπτού  Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου και των κληρικών της  καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

 

Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν μέλη της βυζαντινής χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος υπό τη χωραρχία του κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Με το πέρας του Εσπερινού και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας, των κληρικών, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και των πιστών που προσήλθαν,  λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα Της Μεταμορφώσεως Του Κυρίου πέριξ των οδών του Ιερού Ναού.

Ανήμερα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας. κ. Γεροντίου.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταμορφώσεως που συγκλόνισε τους μαθητές και αυτό συνέβη γιατί πριν έξι ημέρες τους ρώτησε: ποιος νομίζουν ότι είναι; Έφτασε λοιπόν η στιγμή της κατά χάριν αποκάλυψης ,όχι από επίδειξη αλλά για να δουν οι μαθητές ότι αυτό που έκανε ο Κύριος χάρις της Θεότητας Του , μπορεί να το καταφέρει ο άνθρωπος κατά χάριν Της ευσπλαχνίας Του Θεού. Αφού Εκείνος είναι Τέλειος Θεός και οντολογικά τέλειος άνθρωπος. Ό άνθρωπος που δέχεται το Χριστό στη ζωή του συνεχώς μεταμορφώνεται και αναπλάθεται πνευματικά, δημιουργώντας την εκκίνηση για την Βασιλεία Του Θεού όπου  αβίαστα καλεί τον καθένα να την γευτεί. Αυτός που παραποιεί και ανατρέπει την διδασκαλία Του παραμορφώνεται και απολαμβάνει την θνητότητα.

Τέλος ευλόγησε τον καρπό της  αμπέλου και μοίρασε στους πιστούς χάριν ευλογίας.

ΕΟΡΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Είκοσι τρία  έτη Αρχιερατικής διακονίας.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή Ι΄Ματθαίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος