Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιερά αγρυπνία για το Αξιον Εστί.

Με τη σεπτή αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Καλλινίκου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητρπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην Δάφνη,
Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τελέστηκε η δωδεκάωρη Ιερά ακολουθία για τον εορτασμό της Σύναξης της Υπεραγίας Θεοτόκου «Αξιον Εστί» προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Στυλιανό Τομαή, π. Συμεών και το Διάκονο π. Πέτρο.
Ὁ Σεβασμιώτατος εστίασε το κήρυγμά του στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου  η οποία ήτο κεκοσμημένη με όλες τις αρετές, διηγήθηκε το θαυμαστό γεγονός της παρουσίας του Αρχαγγέλου και την παράδοση του Θεομητορικού μεγαλυνάριου « Άξιον Εστί» που αποτελείται από δύο διακεκριμένους ύμνους, από το Αγγελοδίδακτο προΰμνιο «Αξιον εστίν» και από τον ειρμό της Θ΄ Ωδής του Κανόνα της Μεγάλης Παρασκευής.
Τέλος ευχαρίστησε τον Ιερό Κλήρο, τους προσκυνητάς που συμμετείχαν στην πολύωρη ακολουθία και όλους όσους ενέργησαν για την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία της εορτής.

Εορτή Άξιον Εστίν 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο εορτασμός του Αγίου Γλυκερίου στην Ρουμανία.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος