Δελτία Τύπου

Κατανυκτικές στιγμές στο Ι. Ησυχαστήριο της Παναγίας

Όμορφες στιγμές εκκλησιαστικής κατάνυξης είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι φιλέορτοι Χριστιανοί βρέθηκαν στην ιερά ετήσια πανήγυρη του ιερού ησυχαστηρίου της Παναγίας Γιάτρισσας στην περιοχή της Αμυγδαλέζας.

 

Πρόκειται για το ιερό ησυχαστήριο που ίδρυσε και οικοδόμησε ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης κυρός Μακάριος Πίκιος, ένας ιδιαίτερα δραστήρος και αγαπητός κληρικός της τοπικής μας Εκκλησίας που δυστυχώς είχε φρικτό θάνατο στα χέρια αδίστακτων ληστών.

Λόγω του γεγονότος πως η εορτή της Παναγίας συνέπεσε με αυτήν του Αγίου Πνεύματος, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας ο εορτασμός μεταφέρθηκε για την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Ιουνίου.

Την παραμονή τελέστηκε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, παρουσία πλήθους πιστών τόσο από την γύρω περιοχή όσο και από τον Πειραιά που έσπευσαν στο μικρό ησυχαστήριο για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Παναγίας.

Ακολούθησε μικρά λιτάνευσις της ιεράς εικόνος στις γύρω οδούς.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Θεία Λειτουργία την οποία παρηκολούθησε συμπροσευχομενος ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος εκήρυξε τον Θείο Λόγο στους παρευρισκομένους, ομιλώντας για την Αειπάρθενο θεοτόκο και την ιδιαίτερη σχέση Της με το ανθρώπινο γένος.

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εορτή των Αγίων Πάντων στην τοπική μας Εκκλησία

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον μακαριστό πρώην Ευρίπου Παΐσιο

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος