Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή προ των Φώτων.

Στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Κερατσινίου Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος την  Κυριακή προ των Φώτων.

Στην Προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ύφος και την αποστολή του Τιμίου Προδρόμου, το κήρυγμα Μετανοίας και η προετοιμασία για την Βασιλεία Του Θεού με τον ερχομό Του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

Ο Τίμιος Πρόδρομος ο τελευταίος Προφήτης της Παλαιάς Διαθήκης και ο πρώτος της Καινής Διαθήκης προετοίμαζε την ακοή των ανθρώπων για να εισέλθουν τα Ευαγγελικά λόγια  του  Κυρίου μας,  άλλωστε για μετάνοια μιλάει και Προφήτης Ησαΐας «Λουσθήτε, λοιπόν, στο λουτρόν της μετανοίας, γίνετε εσωτερικώς καθαροί, αφαιρέσατε τας πονηρίας και τα αμαρτωλά πάθη από τας ψυχάς σας, ώστε να είσθε καθαροί ενώπιόν μου. Παψετε πλέον τας πονηρίας σας. Όπως και ο Προφητάναξ  Δαβίδ «Ραντιείς με υσσώπω και καθαρισθήσομαι» ένα διαχρονικό μήνυμα που εξασφαλίζει το εισιτήριο  για την  «αιώνιο ζωή», μια πράξη η οποία απελευθερώνει την συνείδηση του ανθρώπου και εξασφαλίζει την επικοινωνία του με τον Θεό .

Τέλος καυτηρίασε το Μυστήριο των Βαφτίσεων, που από Μυστήριο έχει γίνει κοινωνικό γεγονός, πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για ένα Μυστήριο που οδηγεί στην Θέωση και ποιες είναι οι ενέργειες που κάνουμε ώστε  να λάβουμε την ευλογία του Μυστηρίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Περιτομή Του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος