Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή της Σαμαρείτιδος

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Κερατσίνι, Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος την Κυριακή της Σαμαρείτιδος με αφορμή, τα ονομαστήρια του εφημερίου του Ι. Ναού π. Χριστόφορου.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην παλιγγενεσία που γίνεται στον άνθρωπο όταν τον επισκεφθεί η Χάρις Του Θεού.

Αυτό συνέβη και στην Σαμαρείτιδα, τη  ώρα που μεσουρανούσε ο φυσικός ήλιος την επισκέφθηκε ο Ήλιος της Δικαιοσύνης και γέμισε την ψυχή της με άπλετο φως, την αναγέννησε και η πρώην αμαρτωλή Σαμαρείτις   μεταμορφώνεται στην Ισαπόστολο και Μεγαλομάρτυς Φωτεινή.

Αυτό συμβαίνει στους ανθρώπους που αφήνουν τον Θεό να εξουσιάσει την ζωή τους , η τότε δειλή γυναίκα που πήγαινε στο Φρέαρ να αντλήσει νερό τις μεσημβρινές ώρες για να μη την συναντήσει κανείς, γίνεται κήρυκας της Θείας Χάριτος σε αυτούς που γνώριζαν το παρελθόν της.

Για να γίνει η εξαίρεση του κανόνος κατά την ρήση  του Κυρίου: «Ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι οὐδείς προφήτης δεκτὸς ἐστιν ἐν τῇ πατρίδι αὐτοῦ»

Τονίζοντας ότι η αγιότητα δεν μονοπωλείται, αλλά χαρίζεται από τον Παντογνώστη Θεό στον καθένα, αρκεί να ανοίξει την ερειπωμένη ψυχή του να μπει το Φως που είναι ο Χριστός και με την συντριβή και τη μετάνοια να αποβάλει κάθε τι βλαβερό κατοικεί μέσα εκεί.

Τέλος ευχήθηκε στον εορτάζοντα κληρικό η ζωή του να στεφθεί  από καρποφόρα έργα που θα τον συνοδεύσουν στην αιωνιότητα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή του Τυφλού

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος