Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή των Προπατόρων

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αιγίνης μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος όπου προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή των Προπατόρων.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος εστίασε στο Μέγα Δείπνο που αναφέρει η Ευαγγελική περικοπή,  διευκρινίζοντας  ότι  διαφέρει αρκετά από τις άλλες που ο Κύριος παρουσιάζει το Μέγα Δείπνο ως αιτία σωστής προετοιμασίας εκ μέρους μας, προκειμένου να συμμετάσχουμε στη Βασιλεία του Θεού.

Εδώ οι προσκεκλημένοι έχουν γνώση του Θεού, έχουν γνώση του Ευαγγελικού Λόγου αλλά κυβερνώνται από ραθυμία, η πτώση αυτή και προσκόλληση στα υλικά αγαθά έδιωξε κάθε πνευματική σπίθα  από μέσα τους, παραιτήθηκαν  από την πνευματική μελέτη, ο Λόγος του Θεού δεν τους απασχολεί ποια, το μυαλό  τους βομβαρδίζεται  με σκέψεις και κοσμοθεωρίες, παραιτούμενοι από την άσκηση της αληθινής πνευματικής ζωής.

Τονίζοντας ότι η Εκκλησία είναι η διαχρονική και αναλλοίωτη πρόσκληση για όλους εμάς που έχουμε δεχτεί την Βασιλεία Του, ας μην γίνεται λοιπόν η ραθυμία μας αιτία της απομάκρυνσής μας από το Βασιλικό Δείπνο.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν απότμημα των ιερών Λειψάνων του Αγίου Κυπριανού που θησαυρίζεται στο σκευοφυλάκιο της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ 2021

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΕΥΧΕΣ

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος