Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝεότητα

Λήξη κατηχητικών μαθημάτων 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου «Αντώνης Σαμαράκης» του Δήμου Κερατσινίου.

 Κατηχητές και παιδιά όλων των βαθμίδων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της εκδήλωσης η οποία ήταν αφιερωμένη στο «Μυστήριο του γάμου»

Παρόντες ήταν, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος, κληρικοί και μονάχοι που ήρθαν να καμαρώσουν τα κατηχητικά της εκκλησίας μας, οι γονείς των παιδιών και πιστοί από τα εκκλησιάσματα των ενοριών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος.

Την ευθύνη της παρουσίασης ανέλαβε η κ. Αγάπη Γουρλιωτοπούλου.

  Όλοι οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν τις ικανότητες των παιδιών  μας στην θεατρική παράσταση που είχε ιδιαίτερο νόημα και αναφορά  στην παραλαβή του Μυστηρίου από τους Πατέρες της εκκλησίας μας και την τήρηση  των ηθικών αξιών από τις διδαχές που μεταλαμπάδευσαν οι  προγονοί μας. ώστε να τα έχουν στην ενθύμηση τους οι νεότερες γενεές  που δυστυχώς ζούμε στην αποδόμηση των πάντων.

Τα παιδιά μας, με τις χορευτικές τους ικανότητες μας μετέφεραν σε διάφορα μέρη της Πατρίδας μας. παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς.

Συγκινητικό ήταν το αφιέρωμα για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων.

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με τις φωνητικές και ορχηστρικές επιδόσεις των μαθητών υπό τη χοραρχία του μουσικολογιωτάτου χοράρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος κ Αθανάσιου Ιωαννίδη.

Συγκίνηση και έκπληξη προκάλεσε το αφιέρωμα και  η τιμητική διάκριση στον ακούραστο εργάτη και μπροστάρη της Μητροπόλεως μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο για την εικοσαετή ευκλεούς Ποιμαντορίας του στο πηδάλιο της Πειραϊκής   εκκλησίας .

Στον επίλογο του συγκινηθείς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον προκάτοχο  και πνευματικό του πατέρα κ. Γερόντιο  Α΄ όπου έλαβε την σκυτάλη και συνεχίζει τον αγώνα να κρατηθεί η εκκλησία μας μακριά από τον Οικουμενισμό  και να είναι περιφρουρημένη με τις επιταγές των Πατέρων των Οικουμενικών Συνόδων.

Τέλος ευχαρίστησε τα παιδιά μας που είναι οι πρωταγωνιστές και συνεχιστές της εκκλησία μας  τόσο για την Θεατρική παράσταση όσο και τις χορευτικές τους και ψαλτικές τους ικανότητες, .,    τον Αρχιερατικό Επίτροπο και υπεύθυνο των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κοντογιώργη για την κάλυψη του οπτικοακουστικού υλικού, τους κατηχητές λέγοντας τους να κρατήσουν την σπίθα της Ορθοδοξίας αναμμένη στις ψυχές των παιδιών και εκείνα θα καρποφορήσουν και θα φωτίσουν και τις επόμενες γενεές.

Όπως επίσης πολλές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν γιο την αρτιότητα της εορτής!

Εορτή λήξης Κατηχητικών Ι. Μητροπόλεως 2019.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ποθείς αξιωθήναι του Αγγελικού Σχήματος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Σαββάτο Ι.Μ. Μυροφόρων Σπετσών, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου Ι.Μ.Αγίου Μηνά.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος