Δελτία Τύπου

Λαμπρά πανήγυρις του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Σαλαμίνος

Τον της Πρώτης Συνόδου υπέρμαχο και  θαυματουργό  Άγιο Σπυρίδωνα, τίμησε με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η τοπική μας Εκκλησία εις τον περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό Σαλαμίνος.

 

Των ιερών ακολουθιών τις οποίες παρακολούθησε πλήθος πιστών, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος συμπαραστατούμενος υπό κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο εορτασμός της μνήμης του μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας, κορυφώθηκε με την λαμπρά λιτανευτική πομπή στους δρόμους της Σαλαμίνος, την οποία ακολούθησε πλήθος λαού. Η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Σαλαμίνος πλαισίωσε την λιτανευτική πομπή η οποία αποτελεί κάθε χρόνο ένα σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της Σαλαμίνος.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, την οποία παρακολούθησε ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ι. Τσαβαρής και σχεδόν το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία της ελεημοσύνης και της φιλανθρωπίας μνημονεύοντας διάφορα παραδείγματα από τον βίο του τιμώμενου Αγίου.

«Σε όλες τις εποχές υπήρχαν σκληρόκαρδοι άνθρωποι που παρά το ότι κατείχαν πλούτο που υπερκάλυπτε τις ανάγκες τους, αρνούνταν να μοιραστούν το περίσσευμα τους, με αυτούς που είχαν ανάγκη. Δυστυχώς αυτό ζούμε και σήμερα. Και τολμώ να παρατηρήσω πως ακόμη και σε μέρες μαύρες και σκοτεινές, σαν κι αυτές που ζούμε σήμερα, οι φτωχοί είναι αυτοί που χαρίζουν από το υστέρημα τους για να ενισχύσουν τους ασθενέστερους» τόνισε ο Σεβασμιώτατος, που κάλεσε τους πιστούς να μην χάνουν την πίστη τους.

«Αυτό που βιώνουμε σήμερα, δεν είναι μια απλή οικονομική κρίση, αλλά ένας πόλεμος. Ένας πόλεμος αξιών, ηθικής και ανθρωπιάς. Ο κόσμος μας δέχεται επίθεση από άρπαγες που δεν θέλουν να δουν την αλήθεια του Ευαγγελίου αλλά όντες τυφλοί πνευματικά, έχουν θεοποιήσει τον πλούτο, τον οποίο υπηρετούν με κάθε τρόπο». 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με τον Αρχηγό Λ/Σ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τα παιδιά του κατηχητικού υποδέχονται τον Ιησού

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος