Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Κυριακή Τυρινής

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,
Με την χάρη του Τριαδικού Θεού μας, εισερχόμαστε για άλλη μία φορά στο Στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ξεκινάμε την προετοιμασία μας για το Πάσχα. Έφτασε η περίοδος του πνευματικού αγώνα, η περίοδος της προσωπικής μας μετατροπής και της μετάνοιας.

Η περίοδος που πρέπει να κοιτάξουμε ο καθένας μέσα μας, να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε.
Είναι η ώρα της βαθιάς πνευματικής ζωής, αυτοσυγκεντρώσεως και αυτοκριτικής, αυτοκυριαρχίας και εξαγνίσεως

Είναι η ώρα να κοιτάξουμε τη ζωή του Κυρίου μας και να του ζητήσουμε να μας δώσει την χάρη και την ευλογία, ώστε να τον μιμηθούμε σε όλα και πρωτίστως στην άπλετη αγάπη Του, και να του ζητήσουμε να μας ελεήσει να γίνουμε αληθινά του τέκνα.

Σε αυτή την Σαρακοστή ας αγωνιστούμε να φθάσουμε στον ουρανό, ας αγωνιστούμε όπως ένας σωστός στρατιώτης με όλη μας την δύναμη και με τα όλα τα πνευματικά όπλα που μας έχει χαρίσει ο Θεός , όπως ο Απόστολος των Εθνών Παύλος μας υπενθυμίζει, το καθήκον αυτό και μας προτρέπει ίνα «ενδυσώμεθα τα όπλα του φωτός» (Ρωμ. 13:12). Και ποια είναι τα πνευματικά μας όπλα αδελφοί μου; η προσευχή, η νηστεία , η εγκράτεια, η ελεημοσύνη, η σιωπή, η υπακοή, και πάνω απ’ όλα την αγάπη.

Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί, είμαστε άνθρωποι του Θεού, είμαστε τα παιδιά του Θεού, οπότε όλο αυτό μας καλεί σε μία μεγάλη αποστολή: να δώσουμε το παράδειγμα μιας αληθινής , νόμιμης και ειλικρινούς ζωής, ώστε όλοι που θα μας βλέπουν να μπορούν να δουν, στον κάθε έναν από εμάς το πρόσωπο του Θεού.

Αυτή είναι μία ευλογία που μας χαρίζει ο Κύριος μας, κυρίως αυτήν την δύσκολη εποχή που διανύουμε , στην περίοδο μίας πανδημίας ενώ έχουν χαθεί τόσοι αδελφοί μας σε ολόκληρο τον κόσμο, εμείς είμαστε ακόμα ζωντανοί και πρέπει να παλέψουμε.

Γι’ αυτό και η Εκκλησία, μας καλεί για άλλη μία φορά και ιδιαίτερα σε αυτή τη Σαρακοστή να αλλάξουμε την κακές μας συνήθειες και να ζούμε αδελφωμένοι με αγάπη και με σύμπνοια.

Σε αυτή την εποχή που η πανδημία μας χτυπά, ο Θεός μας δίνει την δυνατότητα μέσα από αυτή τη σαρακοστή να δυναμώσουμε και να αυξήσουμε την πίστη μας. Να μεγαλώσει η ελπίδα μας ότι όλες αυτές οι δοκιμασίες που περνάμε είναι προς όφελος της ψυχής μας. Να μεγαλώσει η αγάπη στις ψυχές μας.

Εύχομαι σε όλους να έχουμε μία καλή Αγία Τεσσαρακοστή και ας είναι η αρχή μιας ευλογημένης ψυχικής αφύπνισης.
Κ Α Λ Ο Σ Τ Α Δ Ι Ο
Ο Μητροπολίτης
Ο Πειραιώς και Σαλαμίνος Γερόντιος

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κατανυκτικός Εσπερινός

ΕΠΟΜΕΝΟ

Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός 

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος