Δελτία Τύπου

Με κατάνυξη οι Ι.Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος στην τοπική μας Εκκλησία

 

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της τοπικής μας Εκκλησίας συμμετείχαν εις την πένθιμη πορεία της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος η οποία κατέληξε όπως κάθε χρόνο στην λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας.

 

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως μας, τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες τις οποίες παρακολούθησε πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, χοροστάτησε σε όλες τις ιερές Ακολουθίες σε διαφορετικούς Ναούς της τοπικής μας Εκκλησίας επικοινωνώντας άμεσα, με τον πιστό λαό του Θεού.

Αναλυτικότερα:

Το πρωί της Κυριακής των Βαΐων ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Καθεδρικό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Αμφιάλης.

Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας χοσοστάτησε στον Ι.Ν. Αγίου Παύλου Κοκκινιάς ενώ το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στην Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου Κορυδαλλού.

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης τέλεσε την τελευταία προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στο καθολικό της Ι.Μονής Υπαπαντής του Κυρίου Σαλαμίνος. Στην ίδια Ι. Μονή τέλεσε το Ι. Ευχέλαιο. 

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης χοροστάτησε στην Ι.Μονή Αγίου Δημητρίου Αμφιάλης κατά την Ακολουθία του Νιπτήρος.

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στην Αίγινα όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία των Παθών στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων.

Την Μεγάλη Παρασκευή ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως και στον Επιτάφιο Θρήνο, στον Καθεδρικό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς.

Το μεσημέρι της αυτής ημέρας επισκέφθηκε τις περισσότερες ενορίες της Ι.Μητροπόλεως όπου προσκύνησε τους Επιταφίους και αντάλλαξε ευχές με τα ενοριακά συμβούλια. 

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ιερούργησε εις την Θ. Λειτουργία της πρώτης Αναστάσεως στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος. Το βράδυ στην τελετή της Αναστάσεως έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» στον Καθεδρικό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα τέλεσε τον εσπερινό της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ναό Πειραιώς και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα ο ίδιος Εσπερινός στην Ι.Μονή Υπαπαντής του Κυρίου Σαλαμίνος.

 

 

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ι. Αποκαθήλωση στον Καθεδρικό Ναό Πειραιώς

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μητρόπολη

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος