Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ιερωνύμου του Καππαδόκη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη  τίμησε η Αίγινα την μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ιερωνύμου του Καππαδόκη.
Την παραμονή τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και προσκύνηση των χαριτόβρυτων Λειψάνων του Αγίου χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Την κυριώνυμο ημέρα  τελέστηκε Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο  προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου, με συλλειτουργούς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο, τους  Θεοφιλεστάτους Επισκόπους, Μεθώνης κ. Αμβρόσιο και Γαρδικίου κ. Κλήμη,   πλαισιωμένους  από τους Ιερείς, π. Γεώργιο Κανέτη εφημέριο του νησιού, τους Πρωτοσύγκελούς των Μητροπόλεων Πειραιώς και Αττικής  π. Γρηγόριο και π. Μιχαήλ και  έτερους  κληρικούς της Εκκλησίας μας, Μοναστικές  Αδελφότητες και ευλαβείς προσκυνητές  που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ιδιαίτερα συγκινημένος απεύθυνε ευχαριστίες  σε όσους προσήλθαν και κοπίασαν δίδοντας ευλογία την εικόνα του Αγίου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας μετέβησαν στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (στο ασκητικό  κελίον που  έζησε ο Άγιος Ιερώνυμος) όπου ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ . Γερόντιος παρέδωσε το λεύκωμα   της Αγιοκατατάξεως του Αγίου στην Γερόντισσα Ευπραξία.

Εν συνεχεία μετέβησαν στην νεοσύστατη Ανδρώα  Μονή Γεννεσίου της Θεοτόκου που εγκαταβιώνει η νέα Αδελφότητα υπό τον Μοναχό Συμεών και τέλος στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού.

Εορτή Αγ. Ιερωνύμου 2017.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἡ Ἐπέτειος τῆς Ἐνθρονίσεως τοῦ Ἀρχιεπισκόπου μας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος