Δελτία Τύπου

Νέος Πρεσβύτερος στην Ι.Μητρόπολη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ

Ένας νέος Πρεσβύτερος προστέθηκε στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπολεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος. Δια χειρών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο Ιεροδιάκονος Προκόπιος Μπούτσης προήχθη εις Πρεσβύτερο.

 

Η χειροτονία του νέου πρεσβυτέρου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα λαμπρότητος στον Μητροπολιτικό  Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος, της ενορίας του οποίου ο νέος Πρεσβύτερος υπήρξε δραστήριο μέλος.

 

«Να αγαπάς τον θεό και να υπηρετείς τον λαό» κάλεσε τον νέο Πρεσβύτερο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος. «Επέλεξες έναν δρόμο δύσκολο, ανηφορικό και επίπονο. Η πίστη σου και η εμπιστοσύνη σου στο θέλημα του Κυρίου  θα είναι τα όπλα σου και τα μέσα που θα σε βοηθήσουν να φέρεις σε πέρας την αποστολή σου» συμπλήρωσε.

 

Από την πλευρά του ο νεοχειροτονηθείς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πνευματική στήριξη που του παρέχει όλα αυτά τα χρόνια της διακονίας του στην Ι. Μητρόπολη ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την οικογένεια του για την αποδοχή της πολύ σημαντικής αποφάσεως του να υπηρετήσει το Θυσιαστήριο.

 

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος δέχθηκε τις ευχές Κλήρου και λαού.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Πανηγύρεις Ι.Ναών στην τοπική μας Εκκλησία

ΕΠΟΜΕΝΟ

Συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιώς

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος