Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Άγιος διδάσκαλος του γέννους Πατροκοσμάς ο Αιτωλός

Με  λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τίμησε η Εκκλησία μας τον μέγα ομολογητή και διδάσκαλο του γένους μας, Ιερομάρτυρα Πατροκοσμά τον Αιτωλό, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στο Κερατσίνι.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Με το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή υπό των ήχων της Φιλαρμονικής Μπάντας του Λιμενικού Σώματος, τη συμμετοχή των Ιερέων κσι Διακόνων της Εκκλησίας μας, της Πολιτείας, της Δημοτικής Αρχής και την παρουσία των Προσκυνητών λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα του Αγίου Πατροκοσμά Του Αιτωλού πέριξ των οδών του Ιερού Ναού.
Τέλος ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Χριστοφόρος ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας και όλους όσους προσήλθαν και κοπίασαν δια την λαμπρότητα της εορτής.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε πανηγυρική Θ. Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας συμπαραστατούμενου υπό κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις διδαχές του Αγίου, την προσφορά του στο Έθνος, την ταπεινότητα , την ανιδιοτέλεια και την Χάρη που τον είχε προικίσει ο Άγιος Θεός να γίνει δοχείο της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος.

Εορτή Αγ. Κοσμά του Αιτωλού 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Παναγίας της Προυσιωτίσσης στο Τσακό Αττικής

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος