Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Λαμπρός εορτασμός Της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

Στους εορτασμούς της Ιεράς Μνήμης της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην πανηγυρίζουσα ομώνυμο Ιερά Μονή στην περιοχή της Λυκόβρυσης Αττικής συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

Προσκεκλημένος υπό του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου και της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου ο οποίος εκφώνησε και τον Πανηγυρικό της ημέρας , τελέσθηκε ο Εσπερινός, η Λιτή, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, συγχοροστατούντων και συλλειτουργούντων, του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου και του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Φωτίου και τη συμμετοχή πλειάδας Ιερέων της Εκκλησίας μας.

Η Νυκτερινή Ακολουθία ξεκίνησε την 10ην νυκτερινή και ολοκληρώθηκε με την Θεία Λειτουργία την 7ην πρωινή.

Τους ύμνους απέδωσε η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως μας  Πειραιώς και Σαλαμίνος υπό τη διεύθυνση του χοράρχου μας κ. Αθανάσιου Ιωαννίδη.

Χιλιάδες ήταν οι προσκυνητές που προσήλθαν στην ολονύκτια ευχαριστία είτε για να προσευχηθούν είτε να δώσουν το Τάμα τους στην Αγία η να ζητήσουν την βοήθειά της στα πολυτάραχα προβλήματα της καθημερινότητας.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας Λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα και το Τίμιο Λείψανο της Αγίας, σχηματίζοντας μεγαλοπρεπή πολυάριθμη λιτανευτική πομπή υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Μπάντας , τμήμα αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού, τη συμμετοχή του Ιερού κλήρου, του Μοναχικού Τάγματος, νέων και νεανίδων με παραδοσιακές στολές, εκπροσώπων της Αρχής της Πόλεως και χιλιάδες προσκυνητών που όλοι μαζί με αισθήματα ευγνωμοσύνης ευχαριστούσαν την Αγία για την προστασία Της.

Εορτή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εορτή Της Αγίας Παρασκευής

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στα ονομαστήρια του Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας μας.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος