Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο λαμπρός εορτασμός της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου

Άμα τη πρόκλησή του οικείου Ποιμενάρχου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος μετέβη στην Ιερά Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στη Λυκόβρυση Αττικής για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις και το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο της ολονύκτιας αγρυπνίας που τελέσθηκε προς τιμήν της μνήμης της   Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

Οι Πολυαρχιερατικές Ακολουθίες τελέσθηκαν προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου όπου εκφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας, συγχοροστατούντων και συλλειτουργούντων, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Φωτίου και των Θεοφιλέστατων Επισκόπων Μεθώνης κ. Αμβροσίου, Σουτσάβας (Ρουμανίας) κ. Σωφρονίου και τη συμμετοχή των Ιερέων και Διακόνων της Εκκλησίας μας.

Το Ιερό Αναλόγιο πλαισίωσε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου χοράρχου τής κ. Αθανάσιου Ιωαννίδη.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή εκατέρωθεν του Ιερού Εικονίσματος και των τιμίων Λειψάνων της Αγίας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας, τη συμμέτοχή του Ιερού Κλήρου και των πολυάριθμων προσκυνητών που προσήλθαν να τιμήσουν την Αγία.

Εορτή Οσίας Ειρήνης 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Της Αγίας Αθληφόρου και Οσιομάρτυρος Παρασκευής.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Καλλινίκου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος πολλά τα έτη.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος