Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανηγυρίζοντας την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα.

Την ανεύρεση της ιεράς εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομασθείσης «Μυρτιδιώτισσα» τίμησε η Εκκλησία μας απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος χοροστάτησε στην Ιερά Μονή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής,   προσκεκλημένος του επιχωρίου Μητροπολίτου, Σεβασμιωτάτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος προεξήρχε του εορτασμού μετεχόντων Ιερέων και Διακόνων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρέστη στον πανηγυρικό Εσπερινό της Παραμονής της μεγάλης αυτής εορτής, ενώ συμμετείχε και στη λιτανευτική πομπή που ακολούθησε η οποία μάλιστα πέρασε και από το Κοιμητήριο της Μονής όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέησις στους κτήτορες της Ιεράς Μονής.

Εορτή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας 2016

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος κ Γερόντιος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Μυρτιδιωτίσσης στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, τη σεπτή αδεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Καλλινίκου.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε τόσο  στον Θαυματουργικό τρόπο της ευρέσεως της εικόνος της κυρίας Θεοτόκου και την προστασία της στον πιστό λαό του Θεού, όσο και για την πνευματική χαλαρότητα που διέπει τη ζωή των ανθρώπων.

Στο <<Τότε και στο τώρα>> στην αδυναμία της προσήλωσης του χριστιανού στα μυστήρια της εκκλησίας μας και την απομάκρυνσή του από την Αγιαστική Χάρη με συνέπεια τον σκοταδισμό στη ζωή του.

Τέλος τόνισε ότι είναι ωφέλιμο να κοιτάξουμε <<Πίσω>> τους πατέρες της εκκλησίας μας και τον βίο τους, να τον κάνουμε βίωμα για να επαναφέρουμε την γλυκύτητα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού στην ζωή μας.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Αίγινα εορτάζει το Γενέσιο Της Θεοτόκου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στο Ηράκλειο της Κρήτης για την Παναγία την Γοργοϋπήκοο

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος