Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανηγυρίζοντας Τον Απόστολο Ματθαίο Στον Πόρο

Κοντά στο ευλαβές ποίμνιο που κατοικεί στον όμορφο Πόρο βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.
Στο βυζαντινό ναϊδριο το οποίο φροντίζουν με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό τα μέλη της τοπικής Εκκλησίας τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργό τον Ιερομόναχο  π. Πατάπιο Αργυρό επί τη εορτή του τιμωμένου Αγίου Αποστόλου Ματθαίου.
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ματθαίου γέμισε από πιστούς που έσπευσαν να συναντήσουν τον Πνευματικό τους Πατέρα και να συνεορτάσουν.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του ανέφερε ότι: Ο Απόστολος Ματθαίος πριν δει το αληθινό φως και κληθεί υπό του Ιησού να τον ακολουθήσει, ήταν ένας τελώνης, ένας φοροεισπράκτορας.

Μας αναφέρουν οι γραφές πως οι τελώνες τότε ήταν περιφρονημένοι, γιατί αδικούσαν τον λαό. Ο Απόστολος Ματθαίος από την Καπερναούμ του οποίου την μνήμη εορτάζουμε σήμερα είδε το αληθινό φως και εγκατέλειψε την αμαρτωλή ζωή του, τόλμησε,  εγκατέλειψε την πλουσιοπάροχη ζωή του προκειμένου να ακολουθήσει τον Κύριο, γιατί κατάλαβε πως η ψυχή είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε, και σήμερα δεν είναι απλά ένας από τους δώδεκα Αποστόλους που τιμούμε, αλλά και ,ο πρώτος, εκ των τεσσάρων Ευαγγελιστών.
Ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε πως, ποτέ δεν είναι αργά να δούμε κι εμείς το φως. Να αναλογιστούμε τις αδικίες και τις αμαρτίες μας,  να μετανοήσουμε γι αυτές για να αξιωθούμε να ενωθούμε με τον Κύριο.

Πόρος εορτή Αγ. Ματθαίου 2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Εκκλησιά Μας Εορτάζει Την Μνήμη Του Αγίου Αποστόλου Φίλιππου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Συνάντηση Του Σεβασμιώτατου Με Τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιώς

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος