Δελτία ΤύπουΝεότητα

Πατρικές παραινέσεις του Σεβασμιωτάτου προς τα παιδιά

Παιδικά πρόσωπα γέμισε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, για τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων.

Το Σάββατο της Δ΄ εβδομάδος των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε στον Καθεδρικό Ναό τα παιδιά που παρακολουθούν τα κατηχητικά σχολεία των στις Ενορίες της τοπικής μας Εκκλησίας, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο ίδιος μόνο γι’ αυτά.

«Ίσως κάποιοι σας λένε πως η πίστη στον Θεό είναι κάτι ξεπερασμένο στην εποχή μας. Ίσως ακόμη λένε πως δεν υπάρχει Θεός και πως όλα είναι τυχαία γεγονότα. Ρωτούν να τους πούμε «που υπάρχει Θεός», όμως η απάντηση είναι απλή. Εκείνοι μπορούν να μας πουν που δεν υπάρχει ο Θεός;» είπε προς τα παιδιά ο Σεβασμιώτατος. Μάλιστα τα κάλεσε να ερευνούν, να μελετούν και να μαθαίνουν ώστε μόνα τους να βρίσκουν τις απαντήσεις.

«Η Ορθοδοξία είναι φως. Η πίστη μας είναι διάφανη, αληθινή. Τίποτα δεν μας τρομάζει. Τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει τις αιώνιες αλήθειες. Όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματα σας βρίσκονται στα λόγια του Χριστού και στα έργα των Πατέρων της Εκκλησίας μας. Μην διστάσετε λοιπόν να αναζητήσετε απαντήσεις» τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Ιδιαίτερη ήταν αναφορά του Σεβασμιωτάτου στις παραδόσεις της Πίστεως. «Μας λένε πως στην σύγχρονη εποχή δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το παρελθόν. Προσπαθούν να μας αποκόψουν από τις ρίζες μας. Η απάντηση όμως σε αυτό είναι πολύ απλή» σημείωσε ο Σεβασμιώταος και συμπλήρωσε: «Έχετε δει ποτέ δέντρο με κομμένες ρίζες να μεγαλώνει; Αντίθετα, ένα τέτοιο δέντρο όχι απλά δεν μεγαλώνει αλλά πεθαίνει. Όμως ένα δέντρο με δυνατές και βαθιές ρίζες, μεγαλώνει, αναπτύσσεται και δυναμώνει. Και φυσικά όσο πιο βαθιές και δυνατές ρίζες έχει κανείς δεν μπορεί να το ξεριζώσει. Αυτά τα δέντρα σας καλώ να γίνετε».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα παιδιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καθεδρικού Ναού, όπου τους προσφέρθηκε πρωϊνό.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Θεία Λειτουργία για τους Μαθητές 2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Δ' Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά Αμφιάλης

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Καθεδρικό Ναό

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος