Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποθείς αξιωθήναι του Αγγελικού Σχήματος;

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Κερατσινίου εις τιμήν των Εισοδίων Της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Με το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Φωτίου και συγχοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, τελέσθηκε η χειροθεσία του Αναγνώστου υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου στον μοναχό π. Αθανάσιο.

Εν συνεχεία μέσα σε κλίμα κατάνυξης   ακολούθησε η κουρά του Αγγελικού Σχήματος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος, κ. Φωτίου.

Συγκίνηση προκάλεσε η φράση του Σεβασμιωτάτου,  απευθυνόμενου  προς τον αδελφό της Ιεράς Μονής και προσερχόμενο να λάβει το Αγγελικό Σχήμα π. Σωφρόνιο,  του είπε: «Άνοιξον τα της καρδίας σου ώτα, αδελφέ». και ακολούθησαν όλα τα διατεταγμένα της ακολουθίας δια την ένδυση του.
Λόγους πνευματικής ωφελείας απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος στον χειροθετηθέντα Μοναχό π. Σωφρόνιο υπενθυμίζοντάς του, την τήρηση των παρασχεθεισών υπ’ αυτού ομολογιών ως και την αύξηση της πνευματικής του προόδου, συμβουλεύοντας τον, να κάνει συχνή ανάγνωση της ακολουθίας του Αγγελικού Σχήματος  για να την έχει ζωντανό οδηγό στην μοναχική του πολιτεία.

Ιδιαίτερα συγκινητικός πατρικός και απόλυτα μεστός ο λόγος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας , κ. Γεροντίου απευθυνόμενος προς το πνευματικό του τέκνο π. Σωφρόνιο,  υπενθυμίζοντάς του τα λόγια Του Κυρίου μας, «Ουκ ήλθον διακονηθήναι, αλλά διακονήσαι», προσεγγίζοντας τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος που αφιερώνεται στον μοναχικό βίο και κατεπέκταση, ο άνθρωπος που θέλει να είναι αρεστός στον Θεό.

Τέλος συνεχίστηκε η Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Φωτίου με συλλείτουργό τον εφημερίο της Ιεράς Μονής π. Στέφανο.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου οπού το ένα κλίτος του καθολικού της Ι. Μονής είναι αφιερωμένο στα Εισόδια Της Θεοτόκου.
Ακολούθησε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ Γεροντίου με συλλειτουργό τον εφημέριο της Ι. Μονής π. Σεραφείμ.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με θεολογική σαφήνεια στην καθαρότητα Του Προσώπου Της Υπεραγίας Θεοτόκου και την σημασία της Ύπαρξής Της, στην ζωή μας.

Εισόδια της Θεοτόκου 2018.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου πανηγυρίζει

ΕΠΟΜΕΝΟ

Είς Διάκονον χειροτονία.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος