Δελτία Τύπου

Ποιμαντική επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Ποιμαντική επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος της οποίας έχει αναλάβει την επιτροπεία ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Βόλο, έδρα της Ι.Μητροπόλεως Δημητριάδος την Παρασκευή 12 Ιουνίου και παρέμεινε έως και την Κυριακή 14 Ιουνίου (ν.ημ). Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το σύνολο του Ι. Κλήρου, τα εκκλησιαστικά συμβούλια αλλά και αρκετά μέλη της τοπικής Εκκλησίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στα εκκλησιαστικά δρώμενα της εκεί εκκλησιαστικής κοινότητος των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών συνεργάσθηκαν υποδειγματικά μετά του Σεβασμιωτάτου ο οποίος με την σειρά του θα ενημερώσει την Ι. Σύνοδο. Την Κυριακή το πρωί ο Σεβασμιώτατος προέστη της ευχαριστιακής συνάξεως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχοντας συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο και τον Πρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας παρακολούθησε την όμορφη τελετή λήξεως του κατηχητικού σχολείου του Μητροπολιτικού Ναού Βόλου.

Προ της αναχωρήσεως του από τον Βόλο το απόγευμα της Κυριακής χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ι.Ν. Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου επι τη εορτή του Αγίου Νικηφόρου, ευχόμενος επί τις ονομαστηρίοις του π. Νικηφόρου.

Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Θεσσαλονίκης κ. Μάξιμος η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε επιτροπικώς την παρακολούθηση των διοικητικών υποθέσεων, για την μεν Ι.Μ. Δημητριάδος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Γερόντιο, για την δε Ι.Μ. Θεσσαλονίκης στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αττικής κ. Χρυσόστομο.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στον Εσπερινό των Αγίων Πάντων στο Πυρί Θηβών

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος