Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά.

Αξιωνόμαστε με την Χάρη του Θεού, του των αιώνων ποιητή και Δεσπότη, να υποδεχόμαστε μια νέα χρονιά, ένα νέο άγραφο βιβλίο γεμάτο λευκές σελίδες που στο πέρασμα των ημερών θα γεμίσουν με τα έργα και τις πράξεις που θα επιλέξουμε να πραγματοποιήσουμε.

Όλοι μας λένε πως αυτή η νέα χρονιά θα είναι δύσκολη. Δυσκολότερη από την προηγούμενη που επίσης ήταν πιο σκληρή από την παρελθούσα. Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε μέχρι σήμερα, έχουν δαπανήσει όλες τις ανθρώπινες αντοχές μας.

Κι όμως κάθε μέρα που ξημερώνει, κάθε νέα ανατολή, χαρίζει εμάς, στους εν σκότει και σκιά καθημένους, νέα ελπίδα. Οι ψυχές μας, που τόσες δυσκολίες και πόνους καλούνται συνεχώς να ξεπεράσουν βρίσκουν κουράγιο, βρίσκουν παρηγοριά.

Τίποτα βέβαια δεν είναι τυχαίο. Κάθε νέα ανατολή και κάθε δύση που την ακολουθεί είναι αποτέλεσμα της θείας πρόνοιας. Έτσι φεύγουν οι μέρες  κι έρχονται τα χρόνια σαν κι αυτό το νέο που σήμερα υποδεχόμαστε.

Αυτή η θεία πρόνοια, η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος που πάντα τα ασθενή θεραπεύει και τα ελλείποντα αναπληρεί, είναι η ίδια δύναμη, που γεμίζει με κουράγιο τις ψυχές μας. “Κύριος θανατοῖ καί ζωογονεῖ, κατάγει εἰς ᾅδου καί ἀνάγει• Κύριος πτωχίζει καί πλουτίζει, ταπεινοῖ καί ἀνυψοῖ” (Α´ Βασιλ. β΄,6-7)

Ο χρόνος ήταν ανέκαθεν ότι πολυτιμότερο μας έχει παραχωρηθεί. Ειδικά ο επί γης χρόνος μας, είναι το μέσον που θα μας οδηγήσει στην αθανασία. Μπορεί βέβαια να μας οδηγήσει και στην αιώνια τιμωρία. Αυτό δεν εξαρτάται από κανέναν άλλον παρά από εμάς τους ίδιους.

Υποδεχομένος λοιπόν μαζί σας αυτή τη νέα χρονιά, θέλω να σας καλέσω μέσα στο σκοτεινό και απάνθρωπο περιβάλλον που ζούμε, να ενώσουμε τις προσευχές μας, να χαλυβδώσουμε την πίστη μας και να στρέψουμε με ειλικρίνεια τα πρόσωπα μας προς τον Θεό.

Δεν υπάρχουν ανυπέρβλητα προβλήματα. Ποιος σημερινός άνθρωπος θα πίστευε ότι εάν βρεθεί κάποιος μέσα σε ένα φλεγόμενο καμίνι, θα βγει ζωντανός;  Οι Τρεις Παίδες το πίστεψαν, και βγήκαν ζωντανοί. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Αυτή τη νέα χρονιά πρέπει να πιστέψουμε, να πιστέψουμε βαθιά, με ειλικρίνεια και απόλυτη προσήλωση  και τότε αυτό το καυτό καζάνι των αμαρτιών μας που σήμερα μας καίει, θα σβήσει.

Εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου αυτή η χρονιά, αυτό το νέο ξεκίνημα, να γίνει η αφετηρία της καλύτερης ζωής που όλοι μας λαχταρούμε και για την οποία πράγματι ο Κύριος μας, μας χάρισε όλες τις προϋποθέσεις.

Καλή και ευλογημένη  Χρονιά.

Ο Μητροπολίτης

Ο Πειραιώς και Σαλαμίνος Γερόντιος

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ιεράς Μητροπόλεως

ΕΠΟΜΕΝΟ

Εγκάρδια συνάντηση με τον Αρχηγό Λ/Σ

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος