Δελτία Τύπου

Πρωτοχρονιά στην Ι. Μητρόπολη

 

Την έναρξη του νέου πολιτικού έτους εόρτασε με κάθε ιεροπρέπεια η τοπική μας Εκκλησία. Σε όλους τους Ι. Ναούς και Ι. Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως οι πιστοί έσπευσαν να συνεορτάσουν και να προσευχηθούν, σύμφωνα με το πάτριο εορτολόγιο.

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 

 

Την έναρξη του νέου πολιτικού έτους εόρτασε με κάθε ιεροπρέπεια η τοπική μας Εκκλησία. Σε όλους τους Ι. Ναούς και Ι. Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως οι πιστοί έσπευσαν να συνεορτάσουν και να προσευχηθούν, σύμφωνα με το πάτριο εορτολόγιο.

 

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος Β΄ χοροστάτησε στον μέγα πανηγυρικό Εσπερινό στον Καθεδρικό Ι. Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς και αντάλλαξε ευχές με τους παριστάμενους κληρικούς και λαϊκούς.

 

 

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

 

Την επομένη, Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2012 ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της θείας λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος όπου κήρυξε τον θείο λόγο.

 

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας χοροστάτησε στην καθιερωμένη δοξολογία την οποία παρακολούθησε όλο το εκκλησίασμα αλλά και οι τοπικές αρχές του νησιού. Εκτός των άλλων παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σαλαμίνος κ. Ι.Τσαβαρής, ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Αστράκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

 

 

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως. Σύσσωμος ο Ι. Κλήρος, μέλη των τοπικών ενοριακών συμβουλίων αλλά και πλήθος κόσμου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας.

 

Από πλευράς των τοπικών αρχών, παρόντες ήταν οι Βουλευτές Πειραιώς κ.κ. Π. Μελάς, Α. Νεράτζης και Ι. Τραγάκης, ο Αντιπεριφεριάρχης Πειραιώς κ. Στέφανος Χρήστου, οι σύμβουλοι της Περιφέρειας κ. Λ. Αθανασιάδης.

 

Τον Δήμαρχο Πειραιώς εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Α. Κάρλες ενώ παρέστη και ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνος κ. Λ. Τζανής, ο Αντιδήμαρχος Πειραιώς κ. Γ. Δαβάκης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιώς κ. Π. Κουβάτσος.

 

Παρών ήταν και αξιωματικός εκπρόσωπος του κεντρικού Λιμενάρχου Πειραιώς.

 

 

Επίσης παρέστησαν ο Δημοτικός Συμβουλος Κορυδαλλού κ. Ι. Διάκος, ο Δημοτικός Συμβουλος Αγ. Βαρβάρας κ. Σ. Σαββίδης, ο τ. Δήμαρχος Περάματος κ. Ι. Λαγουδάκος, οι κ. Σ. Σπυρίδωνος, Α. Σπίνος, Ι. Βουτσινάς, Α. Καστάνης, Ι. Γερωνυμάκης, Κ. Σηφνάκης, Π. Τριανταφύλλου και Ρ. Βασιλάκη.

 

Ο Πρόεδρος του οργανισμού UNESCO Πειραιώς κ. Ι. Μαρωνίτης, ο πρόεδρος της περιβαντολογικής Λέσχης Πειραιώς κ. Ι. Σπυράκης, ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πειραιώς κ. Κ.Κατσαφάδος και ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ενωσης και εκδότης κ. Δ. Μουζακίτης..

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι εκδότες κ. Ι. Κανατσέλης, Μ. Τσέγκα, Ν. Ανανιάδης, Χ. Αρζόγλου και Γ. Ρουφηχτός.

 

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εναν προς έναν προσωπικά τους παρευρισκόμενους και δήλωσε πως και το νέο έτος η τοπική μας Εκκλησία θα συνεχίσει να εργάζεται με γνώμονα την τηρηση και διατήρηση των ιερών παραδόσεων μας και φυσικά θα συνχίσει να καταβάλεται κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που βιώνουν την κρίση στα σπιτικά τους.

 

Εκ του γραφειου Τύπου

 

 

 

 

————————————–

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Μητροπολίτου με τον Δήμαρχο Πειραιώς

ΕΠΟΜΕΝΟ

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος