Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 Στην Ιερά Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Στο κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου  Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, ανταποκρίθηκε  ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος μεταβαίνοντας  στην Ιερά Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στη Λυκόβρυση Αττικής για να συμμετάσχει στις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις προς το τιμώμενο πρόσωπο  της Οσίας μητρός ημών  Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

 

Στην ακολουθία του ¨Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάχρης μας κ. Γερόντιος  Ενώ οι καθιερωμένες  Ακολουθίες  και η  Θεία Λειτουργία  τελέστηκαν  προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών, του Σεπτού Ποιμενάρχου μας  Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιου. Δημητριάδος κ. Φωτίου,  Ιερέων και Διακόνων της Εκκλησίας μας. τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο οικείος  Μητροπολίτης  Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος.

 

Το Ιερό Αναλόγιο πλαισίωσε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου χοράρχου τής κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

 

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε εντός της Ιεράς Μονής, λιτανευτική πομπή εκατέρωθεν του Ιερού Εικονίσματος και των τιμίων Λειψάνων της Αγίας, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου.

ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 2020

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Της Αγίας Αθληφόρου και Οσιομάρτυρος Παρασκευής.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τά Ὀνομαστήρια τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου μας κ. Καλλινίκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος