Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή των Μυροφόρων

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή των Μυροφόρων   στις  Σπέτσες  μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος για να προεξάρχει των εορταστικών εκδηλώσεων.

 

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος άδραξε την αφορμή της εορτής που στιγματίζει τα συγκεκριμένα πρόσωπα των Μυροφόρων  και  επικεντρώθηκε  στο καθήκον του χριστιανού και τις υποχρεώσεις του.

Τονίζοντας ότι η συνειδητή προσφορά προς το Πλάστη  και Κύριο μας , είναι αυτή που πολλαπλασιάζει τον σπόρο του Ευαγγελικού λόγου και εκχέεται από τον άνθρωπο  η ευωδία του Αγίου Πνεύματος.

Εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευση του εικονίσματος των Μυροφόρων εντός της Ιεράς Μονής με παρόντες  τον Δήμαρχο του νησιού κ. Λυράκη Παναγιώτη και εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου.

 

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Ηγουμένη, Ελισάβετ Μοναχή και την  αδελφότητα της Ιεράς Μονής για την Αβραμιαία φιλοξενία , τους κληρικούς και τους Ιεροψάλτας που πλαισίωσαν το αναλόγιο.

ΕΟΡΤΗ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ 2021

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Σεραφείμ του Δομβοϊτου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος