Δελτία Τύπου

Συλληπητήριο τηλεγράφημα για την δολοφονία των δυο αστυνομικών

Συλληπητήριο τηλεγράφημα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ απέστειλε σήμερα ο Σεβασμιώτατος…

 

 

 

 

Συλληπητήριο τηλεγράφημα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ απέστειλε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, με αφορμή την δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών χθες το απόγευμα στην περιοχή του Ρέντη. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο


Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλώ, σε αυτήν την δύσκολη και θλιβερή συγκυρία για την Ελληνική Αστυνομία και την πατρίδα μας, όπως δεχθείτε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Ι. Κλήρου και του ευσεβούς λαού της καθ’ ημάς Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών.

Η δολοφονία των δύο παλικαριών που έπεσαν στο καθήκον, μας συγκλόνισε και μας γέμισε θλίψη. Δύο νέοι άνθρωποι, γεμάτοι όνειρα και ελπίδες, ξεκίνησαν το μακρινό ταξίδι προς τον Επουράνιο Πατέρα όλων μας, χτυπημένοι καίρια από την ανθρώπινη κακία.

Στην Ελληνική Σημαία που άξια θα σκεπάσει τις σωρούς των δύο παλικαριών, εναποθέτουμε ευλαβικά ειλικρινή δάκρυα και εκ βάθους ψυχής προσευχές για την ανάπαυση των ψυχών τους. Ο Γεώργιος και ο Ιωάννης έπεσαν στο καθήκον. Πλέον κάθε φορά που οι ιερείς μας θα μνημονεύουν τους «Υπέρ της πατρίδος πεσόντας» θα συγκαταλέγουν και αυτούς.

Κύριε Υπουργέ
Παρακαλώ όπως διαβιβάσετε στις οικογένειες των δύο πεσόντων, τα θερμά συλλυπητήρια μας καθώς και την διαβεβαίωση πως τα παιδιά τους που πρόωρα έφυγαν, θα μνημονεύονται καθημερινώς. Τέτοιες στιγμές που οι νόμοι της φύσεως καταργούνται και ο γονέας παραδίδει το τέκνο του στην γη «εξ’ ής εξήλθημεν» μόνη παρηγοριά είναι η πίστη και η προσευχή.

Προσευχόμεθα και για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών  ελπίζοντας να μην θρηνήσει η πατρίδα άλλο άξιο τέκνο της.

Μετ’ ευχών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο Πειραιώς και Σαλαμίνος ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ Β’

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Μήνυμα επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής

ΕΠΟΜΕΝΟ

Πανηγυρική αντιφώνησις επί ονομαστηρίοις 2011

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος