Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ονομαστήρια του Πρωθιεράρχου της εκκλησίας μας.

Στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αθικίων Κορινθίας μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ.Γερόντιος για να λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο όπου τιμάται η μνήμη του Αγίου ενδόξου μάρτυρος Καλλινίκου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Πρωθιεράρχης τηε εκκλησίας μας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Καλλίνικος.

Χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου τελέστηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο Προεξάρχοντος του εορτάζοντος Πρωθιεράρχου μας κ. κ. Καλλινίκου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου, Δημητριάδος κ. Φωτίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γαρδικίου κ. Κλήμεντος και των κληρικών της εκκλησίας μας.

Εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. απηύθυνε εγκάρδιες ευχές στον Μακαριώτατο: Να ζήσετε εόρτια και ευλογημένα έτη πολλά, να βρίσκεστε πάντα στις επάλξεις ώστε να συνεχίσετε δυναμικά το έργο που σας έχει αναθέσει η Μητέρα εκκλησία.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε θερμώς τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τους κληρικούς και το χριστεπώνυμο πλήρωμα που προσήλθε να τιμήσει τον Άγιο και κατ’ επέκταση το πρόσωπό του, προτρέποντας άπαντας σε θερμή προσευχή να φύγει αυτό το σύννεφο των πειρασμών από τη δοκιμαζομένη πατρίδα μας,

Τέλος ευχαρίστησε την Ηγουμένη της Ιεράς μονής και την Αδελφότητα για την Αβραμιαία φιλοξενία τους .

ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ 2021

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Της Οσίας μητρός ημών Ειρήνης Ηγουμένης της Μονής Χρυσοβαλάντου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Προόδος Του Τιμίου Σταυρού

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος