Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Την Iερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις, τίμησε με ιεροπρέπεια και πανηγυρικό τόνο η τοπική μας Εκκλησία, προσευχόμενη ταυτόχρονα υπέρ υγείας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου αυτής.

Την παραμονή της εορτής όπως είθισται τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός εις την Ιερά Μονή Υπαπαντής του Κυρίου, Φλεβαριωτίσσης. Αιαντείου Σαλαμίνος, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου , Iερέων της Iεράς Μητροπόλεως, της Δημάρχου της Νήσου κ Ισιδώρα Νάννου, Δημοτικών Συμβούλων και ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαναν να τιμήσουν τον Επίσκοπό τους.

Την κυριώνυμο ημέρα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με πάσα Ιεροπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου, τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μεθώνης κ. Αμβροσίου και Γαρδικίου κ. Κλήμεντος, Ιερέων και Διακόνων της Εκκλησίας μας, παρουσία Μοναστικών αντιπροσωπειών, πολιτικών και Δημοτικών φορέων και πλήθος πιστού λαού που προσήλθε να ευχηθεί και να τιμήσει τον Ποιμενάρχη του.

Τα  δεξιό ιερό  αναλόγιο  πλαισιώθηκε από την  βυζαντινή χορωδία του μουσικολογιωτάτου χοράρχου της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανασίου Ιωαννίδη ενώ το αριστερό από τον μουσικολογιώτατο χοράρχη της Ι.Μ. Αττικής και Βοιωτίας κ. Ιωάννη Κιαχόπουλο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος όπου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Οσίου Πατρός ημών Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις και εκμεταλλευόμενος ενός θαυμαστού γεγονότος που συνέβη στην Ιερά Σκήτη της Αγίας Άννης, με ρητορική δεινότητα ανέπτυξε το εδάφιο του Ευαγγελικού αναγνώσματος << Ουδεὶς οικέτης δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν·…..>>.

Τελειώνοντας τον λόγο του ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη μας κ. Γερόντιο να έχει ψυχική και σωματική δύναμη να οδηγήσει το ποίμνιό του στη χαρά του Παραδείσου.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας συγκινηθείς από την αγάπη του Κλήρου και του λαού τους ευχαρίστησε όλους, ζητώντας την προσευχή όλων για να φέρει εις πέρας την Διακονία που του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία Του Χριστού.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθει τράπεζα την οποία ευλόγησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Καλλίνικος.

Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στο Ιερό Ησυχαστήριο Της Παναγίας Της Γιάτρισσας.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στην λαμπρή εορτή του Αγίου Γλυκερίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος