Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Αγίας Μαρίνας Της Αθληφόρου

Με λαμπρότητα και πανηγυρικό πνεύμα τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως  μας τόσο στη Σαλαμίνα όσο και στην Καλλίπολη Πειραιώς.

Παραμονή της εορτής ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ς Κ. Γερόντιος, προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Καλλιπόλεως Πειραιώς.

Με το πέρας του Εσπερινού λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα της Αγίας πέριξ των οδών του Ιερού Ναού υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Πειραιώς, τη συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του  αναφέρθηκε στον ζηλευτό βίο της Αγίας τονίζοντας την αυταπάρνηση και την προσφορά μας στον Θεό όπως Εκείνη, μικρή στην ηλικία αλλά ατρόμητη στην Πίστης της με αποτέλεσμα να είναι καύχημα της εκκλησίας μας και παράδειγμα προς όλους εμάς που ποθούμε την Βασιλεία των Ουρανών.

Ανήμερα της εορτής , ο Σεβασμιώτατος Ιερούργησε στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στην νήσο της Σαλαμίνος με συλλείτουργο τον εφημέριο του Νησιού π. Πέτρο και τον Διάκονο π, Λουκά.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Ιερού Εικονίσματος της Αγίας με την συμμέτοχή των ευλαβών προσκυνητών και των Τοπικών Αρχών.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του έκανε αναφορά  στο  πνευματικό «Ανάστημα» της Εορταζούσης Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης και εκμεταλλευόμενος την ευαγγελική περικοπή της αιμορραούσης    γυναικός αναφέρθηκε στα θαύματα της Πίστεως όπου σφραγίζουν την Παρουσία και την φιλευσπλαχνία του Θεού στη ζωή μας.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΗΣ 2019.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στη νήσο της Αιγίνης

ΕΠΟΜΕΝΟ

Της Αγίας Αθληφόρου και Οσιομάρτυρος Παρασκευής.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος