Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Υψώσεως Του Τιμίου Σταυρού

Στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Κερατσινίου Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανήμερα Της Υψώσεως Του Τιμίου Σταυρού.

Στην προσλαλιά τους αναφέρθηκε στην περιοδεία της Αγίας Ελένης που ξεκίνησε το 326 μ.χ  και την θεάρεστη συμμετοχή της στην ανάδειξη των προσκυνημάτων αρχής γενομένης από τον Τίμιο και ζωοποιό Σταυρό και αφού βρέθηκε και έγινε γνωστό πλήθη  συνέρρεαν να τον προσκυνήσουν με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά ατυχήματα από την συρροή του κόσμου.

Οι πατέρες θεώρησαν ορθό για να αποφευχθεί  αυτή η κατάσταση να υψώσουν τον Τίμιο Σταυρό σε υψηλό ορατό σημείο για να είναι στην θέα όλων, η ημέρα αυτή  είναι  η 14η Σεπτεμβρίου Την ίδια ημέρα λίγα χρόνια μετά, το 335 εορτάζουμε και τη δεύτερη ύψωση, η οποία πραγματοποιήθηκε  την επομένη των εγκαινίων του Ναού της Αναστάσεως.

Έχουμε και την Τρίτη ύψωση  το 630μ.χ όπου ο αυτοκράτορας Ηράκλειτος επανέφερε τον Τίμιο Σταυρό στα Ιεροσόλυμα που είχε αρπαγεί από τους Πέρσες.

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού προβάλει σε όλους μας τον τρόπο ζωής, το μήνυμα της νίκης, την ελπίδα και την  προσμονή της Αναστάσεως μέσα από την σταυρική πορεία του χριστιανού γίνεται το Λάβαρο που κατατροπώνει τις βουλές του πειρασμού, τα πάθη  και ανυψώνει τον χριστιανό στη Βασιλεία Του Θεού.

ΥΨΩΣΙΣ ΤΙΜΙΟΥ  ΣΤΑΥΡΟΥ 2021.

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή προ της Υψώσεως Του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ὁ Συνοδικὸς Ἑορτασμὸς τῆς Γ´ Ἐμφανίσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος