Δελτία Τύπου

Τιμήθηκε η Ι. Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμιου

Την ιερά μνήμη του Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Αγίου Αρτεμίου εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν η Ιερά Μονή του Αγίου Αρτεμίου Κορυδαλλού στο Καθολικό της οποίας τέλεσε την αναίμακτο Θυσία η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Καλλίνικος.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού της παραμονής. Της κατανυκτικής Ι. Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος Β΄. Την κυριώνυμο ημέρα τίμησε δια της παρουσίας του την τοπική μας Εκκλησία, η σεπτή κεφαλή του ιερού ημών αγώνος, ο Μακαριώτατος Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και της Καθηγουμένης της Ι.Μ. Γερόντισσας Ησυχίας.

Ο Μακαριώτατος και ο Σεβασμιώτατος Συλλειτούργησαν ενώ ο Μακαριώτατος τέλεσε την χειροτονία ενός νέου ιεροδιακόνου ο οποίος θα υπηρετήσει στην Ρωσία. Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος είχε τελέσει την εις υποδιάκονον χειροθεσία.

Ο εορτασμός κορυφώθηκε με την λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου παρουσία των τοπικών αρχών και εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στην Χίο για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Παχωμίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Πλήθος πιστών στην Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου Αμφιάλης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος