Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Φιλίππου.

Την ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Φιλίππου τίμησε η τοπική μας Εκκλησία στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό στα Καμίνια.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Φιλίππου είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εορτή των Αγίων Θεοφανείων και αυτό διότι από εκεί ξεκινάει η λιτανευτική πομπή με κατεύθυνση τον Λιμένα του Πειραιώς.

Πλήθος κόσμου προσήλθε στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει το ιερό εικόνισμα του Αποστόλου και να προσευχηθεί.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος, προεξήρχε των λατρευτικών συνάξεων τόσο την παραμονή όσο και την κυριώνυμο ημέρα, πλαισιωμένος υπό των Ιερέων της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στον λόγο του ανέλυσε τις συναντήσεις του Αποστόλου Φιλίππου με τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, αλλά παράλληλα εκμεταλλευόμενος την ευαγγελική περικοπή τόνισε την σημασία που έχει η ανιδιοτελής αγάπη και προσφορά προς τον πλησίον., αρκεί να μην γίνεται επιλεκτικά και με μεθοδευμένους σκοπούς όπως συμβαίνει σήμερα στην χώρα μας. «ο νοών νοείτω».

Ο εορτασμός κορυφώθηκε δια της λιτανεύσεως της Ι. Εικόνος του Αγίου Φιλίππου εις τας γύρω οδούς υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Πειραιώς.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ματθαίου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος