Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου ενδόξου  μάρτυρος Αρτεμίου

Με την πρέπουσα μοναστική τάξη και κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως εορτάστηκε η μνήμη Του Αγίου ενδόξου   μάρτυρος Αρτεμίου, στην ομώνυμη πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου Κορυδαλλού.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε  ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  μας,  κ. Γεροντίου και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιερά Μητροπόλεως.

 

Την κυριώνυμο ημέρα  Τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας.

Στην προσλαλιά  του ο Σεβασμιώτατος έδωσε έμφαση  στην προσφορά και τους αγώνες που καλείτε να  αντιμετωπίσει ο χριστιανός  για να λάβει τον αμαράντινο στέφανο. Τονίζοντας ότι η εποχή μας δεικνύετε για αγώνες και συλλογή πνευματικών καρπών που προσδιορίζουν το πνευματικό ανάστημα του καθενός, την εκκλησιαστική του παιδεία και την πραγματική αφοσίωσή του στον Τριαδικό Θεό.

Λεονταρισμοί, άναρθρές κραυγές και σχόλια εκ του ασφαλούς, δεν έχουν θέση  στην αγιοπνευματική πορεία της εκκλησίας μας.

Οι δοκιμασίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά    έχουν σκοπό να μας δυναμώσουν να εργαστούμε με περισσότερο ζήλο στην πνευματική μας  πορεία, ο τεχνίτης όταν επεξεργάζεται το χρυσό, φαίνεται ως ένα ασήμαντο μέταλλο, μόλις του δώσει σχήμα και το γυαλίσει γίνεται ένα κόσμημα, έτσι και ο χριστιανός χωρίς δοκιμασίες απλώς διάγει την ζωή του. όταν όμως  διάγει την ζωή του με δοκιμασίες και υπομονή, τότε τον έχει πιάσει ο Τεχνίτης του Ουρανού και της γης για να τον κάνει κόσμημα στην βασιλεία του.

Τέλος ευχήθηκε στην εορτάζουσα Οσιωτάτη μοναχή Ματρώνα, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής δια πρεσβειών των εορταζόντων Αγίων, να κατακτήσει την Βασιλεία των Ουρανών.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΥ 2020.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἀνακοίνωση γιὰ τὰ νέα μέτρα

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος