Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου.

Άμα  τη σεπτή αδεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Καλλινίκου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Γλυφάδας για να χοροστατήσει  στον Μέγα πανηγυρικό.

 

Με το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε λιτανευτική πομπή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας στους δρόμους της πόλεως ,με τη συμμετοχή των κληρικών της εκκλησίας μας και πλήθους πιστών που έσπευσαν να προσευχηθούν και να επικαλεστούν την Χάρη Του.

Εισερχόμενοι στον Ιερό Ναό ακολούθησε η  ευλόγηση των άρτων και προ της απολύσεως ο εφημέριος του Ιερού Ναού  π. Καλλίνικος Ηλιόπουλος, εκφώνησε εόρτιο λόγο και  ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο του κληρικούς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας    και όσους συνέβαλλαν στην εορτή του Αγίου.

Τέλος η επιτροπή του Ιερού Ναού προσέφερε τράπεζα στους πανηγυρίζοντες.

 

Ανήμερα ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος μετέβη στη Νήσο της Σαλαμίνος για να Ιερουργήσει στο Πανηγυρίζων  Παρεκκλησίο του Αγίου Φανουρίου.

Με το πέρας της Θείας λειτουργίας  ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις παραδοσιακές Φανουρόπιτες και ευχήθηκε στους προσελθόντες ο Κύριος δια Πρεσβειών του Αγίου Φανουρίου, να μας φανερώσει τις παγίδες του Διαβόλου ώστε να τις αποφεύγουμε και με περισσότερη προσευχή και επιμονή να εργαζόμαστε για την πνευματική μας άνοδο, ώστε να μας δωρηθεί  την Βασιλεία των Ουρανών.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Ιερομάρτυρος Πατροκοσμά Του Αιτωλού

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος