Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου Σωφρονίου

Στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Κερατσινίου Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος, με αφορμή την εορτή του Αγίου Σωφρονίου και τα ονομαστήρια του εφημερίου της Ιεράς Μονής π. Σωφρονίου.

Το αναλόγιο πλαισιώθηκε από Κληρικούς  της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως που μετέβησαν για να ευχηθούν στον εορτάζοντα κληρικό.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στο εξαίρετο έργο του Αγίου Σωφρονίου τόσο στο Ποιμαντικό και αγωνιστικό, αφού οι αγώνες του  όπως και του Αγίου Μαξίμου δεν πήγαν χαμένοι κατά της αιρέσεως του Μονοθελητισμού, όσο και στο μουσικό-υμνογραφικό και συγγραφικό, αφού έχουμε πολλά τροπάρια σε μεγάλες εορτές της εκκλησίας μας όπως και την συμπλήρωση του Επιλύχνιου ύμνου «Φως Ιλαρόν»,αλλά και σπουδαία αντιαιρετικά έργα.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πολυπαθούσα πόλη των Ιεροσολύμων της εποχής εκείνης, όπου ο Άγιος με την Ποιμαντική του δεξιότητα  κέρδισε την εμπιστοσύνη του Χαλίφη των Αράβων Ομάρ Ελ Χατάπ  και του παρέδωσε στο ¨Όρος των Ελαιών τον περίφημο « Αχτιναμέ» δια του οποίου παραχωρούνταν ειδικά προνόμια στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, με τα οποία προστατεύονταν υπέρ των Ορθοδόξων τα ιερά προσκυνήματα μέχρι και σήμερα.

Τέλος ευχήθηκε στον εορτάζοντα κληρικό να κάνει πρότυπο τον Άγιο του και να συνεχίσει την πνευματική του πορεία.

Εορτή Αγίου Σωφρονίου 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

ΕΠΟΜΕΝΟ

Β` Κυριακή των νηστειών

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος