Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Εθνομάρτυρος Πατροκοσμά του Αιτωλού.

Με  λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τίμησε η Εκκλησία μας τον Μέγα Ομολογητή και Διδάσκαλο του γένους μας, Ιερομάρτυρα Πατροκοσμά τον Αιτωλό, στον ομώνυμο περικαλλή πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στο Κερατσίνι.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου.

Με το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή υπό των ήχων της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Κερατσινίου.  τη συμμετοχή των κληρικών της Εκκλησίας μας, της Πολιτείας, της Δημοτικής Αρχής και την παρουσία των Προσκυνητών λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα του Αγίου Πατροκοσμά Του Αιτωλού πέριξ των οδών του Ιερού Ναού.

Τέλος ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Χριστοφόρος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο  Ποιμενάρχη μας και όλους όσους προσήλθαν και κοπίασαν δια την λαμπρότητα της εορτής.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Θ. Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας συμπαραστατούμενου υπό κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Απευθυνόμενος  ο Ποιμενάρχης μας προς το εκκλησίασμα,  εκθείασε το έργο και τους αγώνες του  Αγίου διδασκάλου του γένους , επισημαίνοντας τις αγιοπνευματικές  διδαχές του Πατροκοσμά επισημαίνοντας την μετάδοση της  ελληνικής γλώσσας μέσα από   την κατήχηση του Λαού, συγκρίνοντας την εποχή των Πατέρων μας, με την εποχή την δικιά μας, που ο οδοστρωτήρας της παγκοσμιοποίησης στο πέρασμα του έχει ισοπεδώσει τα πάντα, επίσης  κάλεσε τον πιστό λαό του Θεού να μιμηθεί την πίστη του Αγίου και την αφοσίωση του στον Θεό, στο Έθνος, και να μην παραδίδει τα ιδανικά της  πατρίδος μας άνευ όρων.

ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

ΙΓ Ματθαίου στην Ι.Μ. των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών Σπετσών

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Θαυματουργού

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος