Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου.

 Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του εν  Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου,  στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου Πειραιώς στην περιοχή Καραβά, όπου ο Προϊστάμενός  του ώς άνω Ιερού Ναού άγει τα ονομαστήρια του.

 Προεξάρχοντος  του Σεπτού  Ποιμενάρχου  μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιου και συλλειτουργούς, τον εορτάζοντα  Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος, Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Ταυλάριο, Ιερείς και Διακόνους της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως  τελέστηκε  το μυστήριο της θείας ευχαριστίας προς τιμήν του εορταζομένου   Αγίου Γρηγορίου.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια της δοξολογίας, Χειροθέτησε  σε Αναγνώστη τον ευλαβέστατο Μαρκιανό  Σέφερ,  ο οποίος την επαύριον θα λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος  εκθίασε την  προσωπικότητα του Αγίου και την βαριά κληρονομιά που άφησε στην Ορθόδοξο Εκκλησία μέσω των συγγραμμάτων του, ευχόμενος στον εορτάζοντα συνεργάτη του π. Γρηγόριο έτη πολλά,  πνευματική άνοδο, να βαδίσει στα βήματα του Αγίου του και να τον αξιώσει ο Τριαδικός Θεός από Λειτουργός της Στρατευόμενής εκκλησίας να αξιωθεί και Λειτουργός της  Θριαμβεύουσας .

Εορτή Αγ. Γρηγορίου 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Αναστασίου του Πέρσου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Νέου Ελεήμωνος

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος