Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του  Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου,

Με την πρέπουσα  κατάνυξη  και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες εορτάστηκε  η εορτή του  Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, στην ομώνυμη  Ιερά Μονή  στον Δήμο Κερατσινίου.

Αφ’΄ εσπέρας τελέστηκε  Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας,  κ. Γεροντίου και την συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα  τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία   προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα Θαύματα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, στην ανδρεία και τις θαυματουργικές  παρεμβάσεις του  στην καθημερινή μας ζωή, στον ζήλο την  αυταπάρνηση, την προσφορά  που πρέπει να δείχνει και να βιώνει ο χριστιανός

Επισημαίνοντας  ότι: Εμείς οι χριστιανοί εκτός από  μαθητευόμενοι στρατιώτες, παράλληλα είμαστε και θεματοφύλακες  γιατί έχουμε να φυλάξουμε μια μεγάλη κληρονομιά, έχουμε να φυλάξουμε την εθνική μας συνείδηση και την Αγία Ορθόδοξη πίστη μας, με τα όπλα της πίστεως και των Μυστηρίων της εκκλησίας μας  που κάποιοι, προσπαθούν να αποδημήσουν λόγω διαφόρων καταστάσεων.

Ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας  και μας καλεί δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ  αναπαύσω υμάς, αλλά για να λάβουμε την πρόσκληση πρέπει να ταπεινωθούμε να μετανοήσουμε και να ακολουθήσουμε το κάλεσμά Του και όχι να Τον βγάζουμε από τη ζωή μας γιατί είναι εμπόδιο της αλαζονικής συμπεριφοράς μας.

Τέλος ευχήθηκε στην Ηγουμένη Θέκλα Μοναχή ο Κύριος δια πρεσβειών του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου να της δίδει δύναμη στο έργο της.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2020

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἀνακοίνωση γιὰ τὰ νέα μέτρα

ΕΠΟΜΕΝΟ

Των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος