Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Νέου Ελεήμωνος

Με την πρέπουσα  κατάνυξη εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία τον  Όσιο Ιωάννη,  Κτίτωρ της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου  Αμφιάλης

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου  και  την συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ζωντανό παράδειγμα του Αγίου ο οποίος είναι ένας Άγιος ποιο σύγχρονης εποχής, παρ. όλα αυτά έλαβε την Χάρη και την δυνατότητα από τον Θεό να φτιάξει μια πνευματική όαση μέσα στον κόσμο και μέσα από την  αγιοπνευματική πορεία  του, να  καταταχτεί στη Χορεία των Αγίων Του.

Ανιδιοτελώς πορευτικέ στον βίο του, έχοντας πάντα στο νου του πώς θα θυσιάσει  τον εαυτό του στο θεό, η ζωή του επάνω στην γη στόχευε την Αγιοσύνη και δεν ήταν και λίγα τα θαύματα που έκανε εν ζωή , η ζωή του και τα έργα του, μαρτυρούσαν την ταυτότητα του, την ταυτότητα αυτή που ταυτοπροσωπεί  όποιον  βαδίζει επάνω στο Ευαγγελικό μονοπάτι που οδηγεί στην Βασιλεία Του Θεού.

Τονίζοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τον άνθρωπο αρκεί να αναλογιστούμε ότι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας είχαν και Αυτοί σάρκα και οστά όπως και εμείς σήμερα, με την διαφορά ότι το Θέλημα Του Θεού ήταν η ζωή τους.

Ανήμερα τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο  Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής & Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου  και  των κληρικών της Εκκλησίας μας.

Με ευλάβεια προσέρχονταν οι πιστοί   για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα και ευωδιάζοντα  Τίμια  Λείψανα  του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Νέου Ελεήμωνος  και να ζητήσουν τη μεσιτεία Του.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Αττικής & Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος  έκανε αναφορά στο πρόσωπο του Οσίου, στο πνευματικό του ανάστημα, στην ανιδιοτελή προσφορά του, τη συμμετοχή του  στους αγώνες  της μαρτυρικής μας εκκλησίας τις μεγάλες αποστάσεις που διένυε με τα πόδια τόσο να δοξολογήσει τον Τριαδικό Θεό αλλά και να εξυπηρετήσει τους πιστούς.

Προικισμένος από την Χάρη Του Θεού  σκαρφάλωνε το δύσβατο μονοπάτι της Βασιλείας Του, παρασύροντας κοντά του – τα πνευματικά του τέκνα , αυτή ήταν η ζωή του που στάθηκε αφορμή  για  να τον κατατάξει ο Τριαδικός Θεός στην Χωρία των Οσίων Του.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος έκλεισε με την ευχή,  να μας αξιώσει ο Θεός να πατήσουμε στα χνάρια του Οσίου Πατρός. Αμήν.

ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΕΗΜΩΝΟΣ 2022.

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἐγκύκλιος περὶ τοῦ νέου Μητροπολίτου Λαρίσης καὶ Πλαταμῶνος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἡ Ἐνθρόνισις τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης & Πλαταμῶνος κ. Κλήμεντος

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος